Bunch
Kevin Kurylak ruilde een jaar geleden de sterrenrestaurants in voor de keukentafel en garage van zijn ouders. Hij startte er met BUNCH: organic raw bars die op het vlak van smaak en vorm van hoger niveau zijn dan de huidige markt van proteïnerepen.
Kevin: “Ik ben kok van opleiding en heb tot vorig jaar altijd in gastronomische keukens gewerkt, onder meer als hoofd patisserie bij Sergio Herman. Maar ik heb altijd geweten dat ik ooit zelf wilde ondernemen, ik kom dan ook uit een echt ondernemersgezin. Ik had al veel ideeën, maar het is pas op reis dat BUNCH concreter vorm kreeg.”
“In die periode kwamen voedingsrepen zoals proteïnerepen op, waarbij de smaak vaak meeviel maar er amper aandacht was voor de vorm. Terwijl ik in de keuken net heel visueel werkte. Vanuit die insteek begon ik te experimenteren en groeide BUNCH uit tot waar het vandaag voor staat: organische, veganistische en glutenvrije gezonde snacks.”
“De locatie en de ruimte die ik op Agropolis ter beschikking heb, waren de hoofdredenen om me hier te vestigen. Maar ook de omkadering is heel welgekomen. Ik kwam via de Expertentafel al in contact met de LSU-partners, die me met gegronde feedback verder lieten nadenken over mijn business. Ook maakte ik gebruik van de Innovatrix, een tool die helpt om doelen te concretiseren en op te volgen. En natuurlijk is er de ondersteuning van het team en de omgeving an sich. Ik ben hier omringd door gelijkgestemden, en dat in een heel huiselijke setting. Ik werk momenteel nog alleen – met de nodige hulp van mijn vriendin – maar dat is hier toch aangenamer dan op mijn eiland thuis.”
“Bunch zijn raw bars die niet alleen goed smaken, maar er ook goed uitzien”
“Daarnaast is het op Agropolis ook gemakkelijker en professioneler om potentiële klanten of partners te ontvangen. Vroeger kon ik al eens stressen wanneer ik op zoek moest naar een degelijke plek voor een meeting. Hier kan ik bezoekers zonder zorgen ontvangen en mij veel meer focussen op de inhoud van mijn bedrijf.”