Agropolis - Remote Sensing
4 februari 2016

OPROEP: Co-Creatie traject "REMOTE SENSING"

Als ondernemer ben je steeds op zoek naar de volgende opportuniteit. Je hebt je volgende project al in gedachten, maar hoe vind je de juiste technologie en de juiste partners om het idee te realiseren? Wij bieden jou de kans om mee te stappen in een co-creatie traject voor het ontwikkelen van nieuwe businessideeën.

Samen met het Vito, Droneport, provincie Limburg en het Innovatiesteunpunt, ontwikkelde Agropolis een traject om uw idee om te zetten in een concreet business- en implementatieplan. Via gerichte workshops zal u samen met andere ondernemers en creatieve geesten werken aan een innovatieve toekomst.

In dit co-creatie traject, met als thema REMOTE SENSING, gaan we samen op zoek hoe VITO’s kennis van remote sensing kan bijdragen tot nieuwe opportuniteiten in de wereld van de nutsvoorzieningen (pijplijnen – hoogspanningslijnen – dijken – windmolens - … ) en de agrarische sector (oogstvoorspelling – gewas opvolging – precissie landbouw – ziekteopsporing – erosie …).

Hoe gaat het in zijn werk?

Deadline om uzelf kandidaat te stellen is 26/02/16. Na een intake gesprek worden een tiental innovatieve, geëngageerde en vooral complementaire bedrijven geselecteerd. Deze bedrijven hebben een zelfde interesse gebied, maar verschillende marktopportuniteiten. Het traject dat doorlopen wordt zal ca. 6 maanden in beslag nemen en wordt opgebouwd uit volgende onderdelen:

  • Co-Learning: inzichten in huidige en toekomstige technologische trends en innovaties leiden tot inspiratie en verdere invulling van jouw project.

  • Co-Creation: de nieuwe producten/diensten gebruik makend van deze technologiën worden uitgewerkt, met zowel business als technische assumpties.

  • Co-Research: VITO stelt 35 onderzoeksdagen / 280 onderzoeksuren ter beschikking waarmee assumpties en aannames afgetoetst worden met de technologische werkelijkheid.
  • Co-Working: Op basis van de onderzoeksresultaten worden de ideëen verder uitgewerkt tot heuse business opportuniteiten.

Waarom Deelnemen?

  • Traject inspireert nieuwe business modellen die bedrijfsprocessen optimaliseren, de concurrentiepositie versterken of nieuwe types van dienstverlening mogelijk maken door het delen van technologische kennis en innovatieve marktinzichten tussen complementaire deelnemers.
  • Maximale Return on Investment: Het co-creatie traject gefaciliteerd door VITO vereist een minimale tijdsinvestering en wordt gefinancierd  door middel van co-funding vanuit de Vito-Prodem werking.
  • VITO stelt 280 onderzoeksuren ter beschikking om technologische en financiële haalbaarheid van ideëen te toetsen.

 

Om deel te nemen aan dit co-creatie traject of voor verdere informatie en prijzen kan je best een kijkje nemen op volgende website: https://co-creatie.vito.be/thema-remote-sensing.html 

Of neem meteen contact op met Bart Dooms via +32 475 69 20 47 | [email protected]