10 mei 2019

Bewoner in de kijker: Naruda

Naar aanleiding van de week van de korte keten nodigden we onze bewoners uit op 10 mei voor een korte keten lunch. Het ideale moment voor onze bewoner en Agrochallenge winnaar, Bart Wolfs, om zijn korte keten platform Naruda voor te stellen.

Het Narudaplatform functioneert als een doorgeefluik. Het verbind stakeholders zoals boeren, consumenten, restaurants, sociale werkplaatsen en privé-ondernemingen zoals transportfirma’s met elkaar. Nieuwe initiatieven kunnen gekoppeld worden aan Naruda waardoor nieuwe verkoopkanalen ontstaan.

Het is een netwerk waardoor het mogelijk wordt om rechtstreeks producten van diverse boeren of producenten te bestellen. De boer bepaalt zelf zijn verkoopprijs net zoals in de korte keten en als stakeholders samenwerken, kan Naruda een decentraal distributienetwerk bouwen met een intelligent managementsysteem. 

De Winning en De Wroeter zijn maar enkele van de tevreden gebruikers, indien u ook interesse heeft om zich aan te sluiten of indien u meer wil weten over Naruda: < Klik hier >