22 februari 2021

Agro Winteravonden: 4 online sessies voor land- en tuinbouwers

Samen met het Innovatiesteunpunt organiseerde we tijdens de wintermaanden 4 online sessies over inspirerende topics. Iedere sessie behandelt een praktijkgericht onderwerp, waar u als land- of tuinbouwer in het volgende seizoen meteen mee aan de slag kan gaan. Bekijk de webinars online en doe inspiratie op voor uw eigen bedrijf!


07/01/2021 – Bankerfields en de toepassing ervan

  • Spreker: Guido Sterk – Zaakvoerder IPM Impact

Gemist? Was je er niet bij of wil je het webinar herbekijken?

  • Spreker: Marleen Gysen,  Innovatieconsulent energie

​Herbekijk het webinar


21/01/2021 – Water, elke druppel telt – Een update rond duurzaam waterbeheer in de land- en tuinbouw

  • Spreker: Stijn Bossin, coördinator Innovatiesteunpunt

Water is onmisbaar op het land- en tuinbouwbedrijf. Het is een hulpbron en een noodzakelijk productiemiddel voor ons agro en voedselsysteem. Hoe gaan we hier duurzaam mee om? Waar zet de provincie Limburg specifiek op in?  Welke technieken zijn actueel en welke voorbeelden zijn succesvol? Dit alles komt u te weten tijdens dit webinar.

Herbekijk het webinar


11/02/2021 – Verbreding in de land- & tuinbouw, welke opties hebben we?

  • Spreker: Patrick Pasgang - Innovatieconsulent - afzet, verbreding, korte keten & nieuwe businessmodellen

In Nederland zien we in de afgelopen 4 jaar een stijging van 60% in het aantal landbouwbedrijven met verbredingsactiviteiten. 42% van alle landbouwbedrijven doet er aan verbreding. In 19% van de bedrijven bepaalt de verbredingsactiviteit meer dan 50% van hun omzet. Wat is het potentieel in België? Ontdek het tijdens de agro winteravond.

Elk land- en tuinbouwbedrijf is verschillend. Nadenken over de gepaste bedrijfsstrategie is cruciaal voor de bedrijfszekerheid en de toekomst van het bedrijf en zijn opvolgers. Sommige kiezen voor uitbreiding en specialisatie, anderen voor een multifunctionele bedrijfsvoering. Multifunctionele landbouw combineert diverse ‘functies’ op het landbouwbedrijf. Naast de traditionele landbouw wordt er bewust gekozen voor landbouw verbredende activiteiten. De oorzaken zijn divers, de opties mogelijks nog diverser. Een ‘one-fit-all’ optie bestaat niet. 

Patrick Pasgang neemt je mee in deze keuze en geeft een overzicht aan mogelijkse opties via concrete voorbeeldbedrijven.

Herbekijk het webinar