2018okt 25

Smart Digital Farming Agrifood 4.0 aan de slag met data

Agropolis

Smart Digital Farming. Dat is geen science fiction!

Data kunnen jou als land- of tuinbouwer helpen om onderbouwde beslissingen te maken. Vul je stielkennis aan met cijfers om zo de marge voor fouten te minimaliseren. ‘Meten is weten’ is nu meer dan ooit de realiteit. Maar hoe werkt dat in de praktijk?
 
Op deze infodag komen innovaties aan bod die al in de praktijk hun nut bewezen hebben. We stellen ze aan u voor, ondersteund door de ervaringen van collega-landbouwers, erfbetreders en praktijkcentra. Daarnaast geven we een beeld van de benodigde investering, het rendement en de terugverdientijd van de verschillende technieken, maar ook de stappen die je kan zetten om er morgen mee te beginnen.

Praktisch 
Datum: Donderdag 25 oktober 2018
Uur: 17u00 tot 22u00
Locatie: Agropolis Incubator, Agropolispark 101, 3640 Kinrooi (GPS: Vilgertenweg, Kinrooi)

Deelname & inschrijven
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht vóór 19 oktober.
Inschrijven kan via << deze link >>  of bel naar Diane Goris op ☎+32 16 28 61 02. Bij je inschrijving kan je aanduiden aan welk(e) deel (of delen) je deelneemt.

 

 Programma 

17.00 uur
(Deel 1)
Demonstraties omtrent grondbewerking op de proefvelden van Agropolis

18.30 uur
(Deel 2)
Rondleiding bij Agropolis - Verwelkoming met een hapje en een drankje

Avondprogramma
(Deel 3)
19.30 uur
Officiële opening avondprogramma door KBC/Innovatiesteunpunt

19.40 uur
Voorstelling door Agropolis 

20.00 uur
Korte voorstelling verschillende user cases (15 min/case) 

Yoeri Renders, Explorentis: De invloed van led verlichting bij levende organismen. De algemene kennis vandaag en specifiek de stand van zaken bij legkippen.
-
Kristof Mertens, Porphyrio: Digitalisering en Big Data. Hoe belangrijk zijn data verzamelen en managen om kennis en expertise op te doen in de (pluim)veesector?
-
Kimberley Vanrobays, CNH Industrial: SoilXplorer mapping of hoe kennis van de bodem kan omgezet worden naar precisielandbouw en welke opportuniteiten dat biedt.
-
Josse Vermeulen, Isagri: Slimme precisielandbouw met Geofolia, een eenvoudige, intelligente en mobiele tool voor teeltregistratie en koppeling met andere systemen.
-
Dany Bylemans, PCFruit: EVATM eerst ‘need’ dan ‘nice’. De EVATM app voor het dagelijks management van het fruitbedrijf en smart farming toepassingen bij andere landbouwers.

22.00 uur
Voorzien einde