2017mrt 28

Innovatie-aftrek: vrijstelling van innovatie-inkomsten, ook voor planten en gewasbeschermingsmiddelen?

Agropolis

 

Sinds 2 februari 2017 (en retroactief vanaf 1 juli 2016) kan kwekersrecht en de ontwikkeling van gewasbeschermingsmiddelen leiden tot fiscaal voordeel!

Weet je hoe die fiscale incentives voor onderzoek en ontwikkeling werken? Heb je ambitieuze groeiplannen of zit je met een innovatief idee? Gebruik je dan de mogelijke subsidiemogelijkheden?

Tijdens deze gratis sessie gaan we in op de nieuwe innovatieaftrek die de regering Michel recentelijk goedkeurde, waardoor de innovatie-inkomsten grotendeels vrijgesteld worden van belastingen. Deze maatregel vervangt de oude octrooi-aftrek die werd afgeschaft op 30 juni 2016. De nieuwe innovatieaftrek heeft een breder toepassingsgebied: naast octrooien, geven nu ook innovatieve software en kwekersrechten aanleiding tot het verkrijgen van een fiscaal voordeel. Onder de oude octrooiaftrek bleven deze sectoren in de kou staan. Die nieuwe aftrek, in combinatie met een aantal andere incentives, zorgt ervoor dat België een volgende stap onderneemt in het stimuleren van innovatie binnen de bedrijven.

De maatregel ondersteunt zowel innoverende KMO’s als grote ondernemingen.

Programma

  • 18.00 uur - Ontvangst met broodjes
  • 18.30 uur - Verwelkoming door pcfruit
  • 18.40 uur - Subsidiemogelijkheden voor innovatie, IC Limburg
  • 19.00 uur - Brantsandpatents, Ellen Crabbe (Wat is kwekersrecht? Aftrek voor innovatieinkomsten?)
  • 21.00 uur - Netwerking
  • 21.45 uur - Einde

De sessie zal doorgaan op 28 maart 2017. 


Voor meer informatie en gratis inschrijven, klik hier!

 

Een organisatie van:

Innovatiecentrum - Logo
 
pc fruit - Logo