2020feb 18

Fytolicentie P1 - 18 & 19 februari

Agropolis

De fytolicentie is een certificaat van de federale overheid en verplicht voor iedereen die als professioneel gebruiker gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Na het succesvol beëindigen van deze opleiding, ontvang je een attest waarmee je een fytolicentie P1 kan bekomen. Hiermee mag je gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, bestellen en afhalen, zij het onder het gezag van iemand met een licentie P2 of P3. Deze opleiding focust specifiek op fruit.

Tijdens deze opleiding van 16 uur leer je hoe je gewasbeschermingsmiddelen correct moet gebruiken en met welke voorzorgsmaatregelen je rekening moet houden. De focus ligt op het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen. Per sector worden teeltspecifiek de meest voorkomende onkruiden, ziekten en plagen overlopen.

Deze opleiding wordt gegeven door lesgevers die expert zijn in het veld en bovendien kunnen stoelen op een ruime praktijkervaring. 

Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod: wetgeving, gewasbeschermingsmiddelen, risico's bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, eerste hulp bij vergiftiging en toegepaste gewasbescherming bij voornaamste onkruiden, ziekten en plagen.

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke test. Slaag je hiervoor, dan krijg je, na administratieve afwerking van de cursus door AgroCampus en de overheid, een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.

 Praktisch  

Prijs: Je ontvangt voor deze cursus een factuur per mail. Om je inschrijving ook administratief helemaal te kunnen afwerken, hebben we nog een aantal bijkomende gegevens nodig. Je kan ze ons bezorgen via www.agrocampus.be/fytolicentie-extra-info-deelnemers. Doe het vandaag nog, dan is je inschrijving helemaal rond!
Prijs leden: € 75,00
Prijs niet-leden: € 75,00

Inschrijfinfo: De cursus bestaat uit twee cursusdagen namelijk 18 en 19 februari, telkens van 8u30 tot 17u00. Aansluitend op de laatste les van de tweede cursusdag volgt nog de schriftelijke test.

 

 Inschrijven  

HIER

 

 Organisator  

AgroCampus VZW
E-mail: [email protected]
Telefoon: 016 28 61 10
Inschrijfinfo: De cursus bestaat uit twee cursusdagen namelijk 18 en 19 februari, telkens van 8u30 tot 17u00. Aansluitend op de laatste les van de tweede cursusdag volgt nog de schriftelijke test.
Contactinfo: Gert Van de moortel & Verena Pynaert