2021jan 21

Agro Winteravonden: 4 online sessies voor land- en tuinbouwers

Agropolis

 

Samen met het Innovatiesteunpunt organiseert Agropolis, tijdens de wintermaanden, 4 online sessies over inspirerende topics. Iedere sessie behandelt een praktijkgericht onderwerp, waar u als land- of tuinbouwer in het volgende seizoen meteen mee aan de slag kan gaan. Kies welke sessies jij wil volgen, schrijf je in en ontvang een link om in te loggen.

 

 Programma 

 

07/01/2021 – Bankerfields en de toepassing ervan

  • Spreker: Guido Sterk – Zaakvoerder IPM Impact

Gemist? Was je er niet bij of wil je het webinar herbekijken?

​14/01/2021 – Nieuwe opportuniteiten voor hernieuwbare energie

  • Spreker: Marleen Gysen,  Innovatieconsulent energie

  • Moderator: Kristof Das

Bekijk het webinar

 

21/01/2021 – Water, elke druppel telt – Een update rond duurzaam waterbeheer in de land- en tuinbouw

  • Spreker: Stijn Bossin, coördinator Innovatiesteunpunt

  • Moderator: Kristof Das

Water is onmisbaar op het land- en tuinbouwbedrijf. Het is een hulpbron en een noodzakelijk productiemiddel voor ons agro en voedselsysteem. Hoe gaan we hier duurzaam mee om? Waar zet de provincie Limburg specifiek op in?  Welke technieken zijn actueel en welke voorbeelden zijn succesvol? Dit alles komt u te weten tijdens dit webinar.

 

11/02/2021 – Verbreding in de land- & tuinbouw, welke opties hebben we?

  • Spreker: Patrick Pasgang - Innovatieconsulent - afzet, verbreding, korte keten & nieuwe businessmodellen

  • Moderator: Kristof Das

Elk land- en tuinbouwbedrijf is verschillend. Nadenken over de gepaste bedrijfsstrategie is cruciaal voor de bedrijfszekerheid en de toekomst van het bedrijf en zijn opvolgers. Sommige kiezen voor uitbreiding en specialisatie, anderen voor een multifunctionele bedrijfsvoering. Multifunctionele landbouw combineert diverse ‘functies’ op het landbouwbedrijf. Naast de traditionele landbouw wordt er bewust gekozen voor landbouw verbredende activiteiten. De oorzaken zijn divers, de opties mogelijks nog diverser. Een ‘one-fit-all’ optie bestaat niet.

Patrick Pasgang neemt je mee in deze keuze en geeft een overzicht aan mogelijkse opties via concrete voorbeeldbedrijven.

 

 Praktisch 

​Start: 20u00
Einde: 21u00

AGENDA:

Intro
Spreker
Q&A

 Inschrijven 

Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. De dag voor het webinar ontvang je een link om in te loggen. Meer info? Lieze Stijven, 089 41 09 00 of [email protected]

Schrijf je hier in