- Bovigen Dairyconcept -

Wat doet Bovigen Dairyconcept?

Ons bedrijf staat voor het leveren van producten/diensten om het rendement van progressieve melkveehouders te verhogen dmv genetica, voedingsadvies, voedingsadditieven, management support, stallenbouw, melkwinning en het organiseren van agrarische studiereizen in zowel België, Europa en de rest van de wereld. Tevens is het leveren van veiligheid coördinatie (niv. A) een andere pijler binnen het bedrijf.

Onze geschiedenis

BOVIGEN (BOVIne GENetics) is sinds 1996 zelfstandig actief op de Belgische markt. Wat begon als een klein lokaal bedrijf eerst gevestigd in Leuven en sinds 2003 naar Kinrooi verhuisd. In de aanvangsjaren tot 2006 was de core-business het verkoop van stieren-sperma aan Belgische veehouders. Een projectbegeleiding in USA in 2007-2008 hebben de inzichten doen veranderen in een positieve zin. De commerciële tak van de melkveehouderij is meer onder de aandacht gekomen. Uitdagingen zoals het afschaffen van het melkquotum heeft een impact gehad op de totale zakelijke kant van de sector. Na de beslissing van EU om quotumloos te melken na 2015 wierp een heel andere kijk op het aanpakken van de markt. Conceptontwikkeling zoals stalbouw, melkwinning, stalinrichting, rantsoenoptimalisatie, voedingsadditieven werden onderdelen van BOVIGEN DAIRYCONCEPT. Het uitbreiden van het netwerk zowel in Europa en ver daarbuiten is steeds de basis geweest om kennis te delen.. De wereld is onze 2de thuishaven, geen enkele uitdaging is te groot of te klein.

Onze producten

  • Stierensperma: Onze stieren staan gehuisvest in California (USA) en voldoen aan de door ons opgelegde genetische selectie. Productie, bloedvoeringen, koefamilies, pedigree, genetische aanleg, secundaire kenmerken, exterieur kwaliteiten, beenwerk dit gecombineerd met de hoogste bevruchtingscijfers van het ras maakt ons aanbod uniek in zijn soort.
     
  • Conceptontwikkeling: Vele veehouders hebben door ons hun (stal)-plannen laten maken of aanpassen aan de strengste normen voor zowel: koe-comfort, melkwinning, ventilatie, bouw-hygiëne, verlichting en verluchting, arbeid efficiëntie en nadien makkelijk uit te breiden. Verschillende projecten hebben een concept doordacht door ons bedrijf verwezenlijkt. Voeding: Sinds 2014 zijn we in samenwerking met enkele vakspecialisten de rantsoenen gaan optimaliseren samen met USA voedingstechnologie. De verschillende bedrijven die hieraan deelnemen zijn stuk voor stuk zowel gestegen in productie alsook in de gezondheid van de veestapel. Het toevoegen van verschillende protocollen hebben hier ook hun bijdrage aan geleverd.
     
  • Agri Studiereizen: Door het steeds groter wordend netwerk is er een mogelijkheid dit ook te kunnen delen met de verschillende professionals in kwestie. Er wordt steeds in kleine groepen gereisd van maximaal 12 mensen. (grote groepen tot 50 personen is ook mogelijk) Het grote voordeel is dat er een gezonde interactie ontstaat tussen de bezoekers en de bezoekende bedrijven. Of het nu gaat om 30.000 hectare akkerbouw in Brazilië, Alpaca’s kweken in de Andes, 45000 koeien melken in Texas, 500 hectare sinaasappelen in Spanje, Kamelenmelk produceren in Dubai, Schapenhouderij in Nieuw Zeeland, Vis kweken in Chili of wijn proeven in Zuid-Afrika. Geen enkele uitdaging is te groot of te klein waar ook ter wereld.
[email protected] 089 41 09 03