21 October 2019

Europese Commissie bezoekt Agropolis

Op uitnodiging van IPM-Impact bezocht het team, DG Health and food safety van de Europese Commisie, Agropolis om ter plekke naar het werk van IPM-Impact te komen kijken.

Speciaal voor dit bezoek stelde IPM-Impact een proefopstelling op zodat het Europese team voor pesticiden (wetgeving en residuen) en biociden in praktijk de meest recente werkwijzen en technologieën om gewasbeschermingsmethoden duurzamer te maken, konden ontdekken. Guido Sterk, zaakvoerder van IPM-Impact, nam ook de gelegenheid om uitleg te geven over de impact van PPP (Plant Protection Products) op gunstige insecten en gaf voorbeelden van integraal pest management in gewassen. 

 

Om het bezoek aan Agropolis niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, besloot de Europese Commissie er een inspiratiedag van te maken. Agropolis is hiervoor de ideale uitvalsbasis want niet alleen is er voldoende inspiratie op te doen bij de bewoners op onze site, ook leent de incubator zich uistekend voor de nodige presentaties en demonstraties. Een bezoek aan de Machinering, Pleunis Biochamp en Cannovex maakte de dag compleet.

Verder stonden volgende demonstraties en presentaties ook op de planning:

- Presentatie van Geert Verhiest, landbouwadviseur (SANAC),
- Demonstratie van precissie sprayer door Jan Langenakens (AAMS)
- Demonstratie van drone-gebruik voor pesticidemonitoring door Didex
- Presentatie van Greet Riebbbels over de aanpak en het onderzoek van ILVO