Project Tasty Yacon

Yacon is een heel nieuw en dus ook onbekend landbouwgewas. De consument hiermee vertrouwd maken kan alleen wanneer ook een identiteit wordt toegekend aan het product. Dit project kon rekenen op 26 000 euro ondersteuning vanuit PlattelandPlus, een plattelandsprogramma van de provincie Limburg en de Vlaamse Overheid. Samen met de gemeente Kinrooi en Agropolis werd in totaal 40 000 euro geïnvesteerd om de Kinrooise Yacon in de markt te zetten.

Het project leidde ertoe dat de Kinrooise Yacon werd omgedoopt tot “Tasty Yacon”. Deze naam dekt in 1 keer de hele lading, namelijk een smakelijk, fris knolgewas met een lekkere “bite”. Daarnaast werd ook een logo ontworpen en werden recepten in de vorm van bereidingsvideo’s en receptkaarten uitgewerkt. Dit alles is terug te vinden op www.tastyyacon.be.

De verse knollen worden particulier & professioneel verkocht in hoevewinkel 't Bommesaerke van teler Henckens-Snijkers, op volgend adres: Henckens-Snijkers, Leo en Carine, Kessenicherweg 27, 3640 Kinrooi

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo VlaanderenLogo Agropolis